Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : Javni bilježnici / NotariNotaio HR 22.02.2019    
content picture

Notaio 10 godina

Program Notaio RH obilježava 27.05.2016. punih 10 godina od dobivanja atesta Hrvatske javnobilježničke komore (HJK) kada je postao prvi atestirani program za elektronsko vođenje javnobilježničkih upisnika i imenika u Republici Hrvatskoj.

Proteklo desetogodišnje razdoblje obilježilo je konstantni rad i usavršavanje programa prema potrebama i zahtjevima javnobilježničkih ureda. Neke od prednosti koje je program Notaio donio u javnobilježničke urede su brži rad, veća sigurnost podataka, manji operativni troškovi, kompatibilnost s drugim aplikacijama i javnim internet servisima.

Zahvaljujemo...

Svim korisnicima na ukazanom povjerenju i korisnim sugestijama prilikom razvoja programa, te ujedno najavljujemo mnoge novosti u bližoj budućnosti, s naglaskom na daljnjem razvoju interoperabilnosti i novih funkcionalnosti u skladu s trendovima e-poslovanja.

Kompatibilnost programa Notaio - imperativ elektroničkog poslovanja

Hrvatska javnobilježnička komora: Atest za elektronsko vođenje evidencija

Program Notaio, od verzije 1.0. (27.5.2006.) posjeduje atest Hrvatske Javnobilježničke Komore za elektronsko vođenje javnobilježničkih upisnika i imenika u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski Državni Arhiv: Kompatibilnost s arhivskim informacijskim sustavom

Program Notaio, od verzije 2.8. je kompatibilan s arhivskim informacijskim sustavom za dostavljanje popisa arhivskog i registraturnog gradiva državnim arhivima elektroničkim putem.

Microsoft: Kompatibilnost s Windows 7

Program Notaio, od verzije 2.9. posjeduje  “Compatible with Windows 7” logo izdan od strane korporacije Microsoft. Logo pomaže Windows 7 korisnicima da lako prepoznaju programe koji su prošli zahtjevne Microsoftove testove u vezi kompatibilnosti, sigurnosti i performansi rada s Windows 7 operativnim sustavom.

Hrvatska Pošta: Kompatibilnost s Elektroničkom prijamnom knjigom (e-PK)

Program Notaio, od verzije 2.10. posjeduje službenu potvrdu Hrvatske Pošte da je kompatibilan s informatičkim sustavom Elektroničke prijamne knjige (e-PK).

HJK / FINA: Kompatibilnost s Registrom zadužnica i bjanko zadužnica

Program Notaio, od verzije 3.0. je integriran s Registrom zadužnica i bjanko zadužnica koji vode HJK i FINA. U Registar je moguć direktan upis zadužnica iz programa.

Porezna uprava RH: Kompatibilnost s fiskalizacijom

Program Notaio, od verzije 3.4. je usklađen sa Zakonom o fiskalizaciji u prometu gotovinom i kompatibilan sa sustavom Porezne uprave RH. Fiskalni računi izdaju se direktno iz programa.

 

Porezna uprava RH: Kompatibilnost sa sustavom OIB

Program Notaio, od verzije 3.6. integriran je s Informacijskim sustavom Evidencije osobnog identifikacijskog broja (OIB) koji je u nadležnosti Porezne uprave. Iz programa je omogućena direktna komunikacija s evidencijom OIB-a (upiti i odgovori).

 

Ministarstvo unutarnjih poslova RH: Kompatibilnost s jedinstvenim registrom osoba

Program Notaio, od verzije 3.7. integriran je s Informacijskim sustavom Ministarstva unutarnjih poslova RH. Iz programa je tako omogućena provjera osobnih dokumenata i adrese prebivališta fizičkih osoba.

 

HJK: Kompatibilnost s Registrom anticipiranih naredbi i punomoći

Program Notaio, od verzije 3.11. integriran je s Registrom anticipiranih naredbi i punomoći. Tako je javnim bilježnicima omogućeno upisivanje obvezujućih izjava u Registar elektroničkim putem u realnom vremenu sukladno Pravilniku o načinu vođenja evidencije o obvezujućim izjavama, načinu pohranjivanja, čuvanja i ostvarivanja prava pristupa podacima iz obvezujućih izjava.

Porezna uprava RH: Kompatibilnost sa sustavom prometa nekretnina

Program Notaio, od verzije 3.12 integriran je sa sustavom Porezne uprave Ministarstva financija za preuzimanje isprava o prometu nekretnina, najmu i zakupu nekretnina elektroničkim putem.

Vijesti


OmniAspect: Predstavljanje na danima ovršnog prava


28.01.2019

Na danima insolvencijskog i ovršnog prava u organizaciji IUS INFA predstavili smo naše aplikacije za pravni sektor: Ovrhe+ i Avvocato. Kao posebnu zanimljivost ovogodišnjeg savjetovanja ističemo panel-raspravu na kojoj su predstavnici HJK, Ministarstva pravosuđa i FINE dali odgovore na pitanja digitalizacije pravosuđa.OmniAspect: U novu godinu sa novim projektima u avio industriji!


02.01.2019

Nakon uspješne suradnje sa Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe (HKZP), krajem godine potpisan je ugovor za implementaciju AMC portala sa Agencijom za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH! U planu je niz implementacija u suradnji sa našim partnerima iz HKZP-a, a kao dio marketinških materijala snimljen je i video u nastavku: https://www.youtube.com/watch?v=CFqtripSrcMOmniAspect: Uspješna recertifikacija sustava ISO 20000


05.10.2018

Tvrtka Bureau Veritas provela je nadzorni i recertifikacijski audit ISO sustava upravljanja koji su ranije implementirani u Omni Aspect-u. Sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001 na području projektiranja, razvoja i prodaje informacijskih sustava uveden je još davne 2008. godine. Nedugo nakon toga, 2011. godine uveli smo ISO 27001 sustav upravljanja informacijskom sigurnošću. Poslijednji, ISO 20000 sustav upravljanja IT usluga implementirali smo 2015. godine.OmniAspect: Predstavljanje u Washingtonu


02.10.2018

Nakon predstavljanja u Madridu, s partnerom Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. prisustvujemo ATCA Annual (www.atca.org/annual) konferenciji u Washingtonu. Predstavljamo AMC portal (Airspace Management Cell) koja je prema postojećoj regulativi zadužena za upravljanje zračnim prostorom na dnevnoj bazi i djeluje kao civilno-vojna fokusna točka za upravljanje zračnim prostorom u Republici Hrvatskoj. Konferencija je okupila više od 3 000 sudionika iz više od 40 zemalja i predstavlja jednu od najvećih globalnih konferencija na temu upravljanja zračnim prometom.OmniAspect: Osigurali smo više od milijun kuna poticaja za inovacije


29.08.2018

U ožujku ove godine, zajedno s partnerom B2 d.o.o iz Slovenije, predali smo projektnu prijavu pod nazivom "CoMaCo - Sveobuhvatna i inovativna aplikacija za upravljanje i dijeljene znanja u velikim i složenim ugovorima o gradnji temeljenim na FIDIC uvjetima" za Eureka program. HAMAG-BICRO je u skladu s procedurama Programa proveo postupak tehnološke i financijske evaluacije te ocijenio prijavu pozitivnom.


Kontakt

Objavi na mreži