Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : PodrškaBlog 19.03.2024    

Naš tim stručnjaka piše blog za Vas!

  • notaio team

Poštovani korisnici!

   Na ovoj stranici naći ćete članke koje će pisati ljudi koji su stvarali Notaio, Ovrhe+ i eNforce. Nadamo se da će Vam pomoći da još bolje iskoristite mogućnosti Vaših i naših programa. Nama je također svaka pomoć dobrodošla: svi vaši komentari bit će detaljno razmotreni i uzeti u obzir pri pisanju novih verzija programa.
    Dakle, čitajte blog i aktivno komentirajte članke - tim zajedničkim naporom postići ćemo da na obostrano zadovoljstvo programi budu savršeniji nego ikad. To će Vama dati veću fleksibilnost i brzinu rada, dok će nama pružiti zadovoljstvo da imamo bolji proizvod.




Implementirali smo najviši standard u IT industriji - ISO 20000

stu 4

Napisano:
4.11.2015. 8:56  RssIcon

Nakon više od šest mjeseci intenzivnih priprema te paralelno projektiranja i razvoja novog softverskog rješenja AvISO koji će biti u mogućnosti pratiti sve zahtjeve norme, implementirali smo najviši standard u IT industriji - ISO 20000 kao garanciju kvalitete svojih IT proizvoda i usluga. Tako smo uz, već implementirane međunarodne norme ISO 9001 i ISO 27001, od listopada ove godine ponosni vlasnici certifikata ISO 20000.

Uvođenjem norme ISO 20000 dokazujemo da je naše poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim praksama u pružanju i isporuci IT usluga.

ISO 20000 najviši je standard u IT industriji stoga smo vrlo ponosni što smo među prvim tvrtkama, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, koja se može pohvaliti ovim certifikatom. Potvrda je to naših dugogodišnjih ulaganja kao i dokaz kvalitete IT usluga kao i aplikacija koje razvijamo, a na zadovoljstvo brojnih korisnika naših sustava. Certificiranje po standardu ISO 20000 nastavak je dugogodišnjih napora tvrtke na području osiguravanja najviših međunarodnih standarda prema našim poslovnim partnerima i kupcima.

Kada govorimo o postupku certifikacije po međunarodnim ISO normama, koje su u svijetu jedine strogo regulirane i pod strogim nadzorom, postoje dvije glavne grupe certificiranja – proizvoda i sustava upravljanja. Ukoliko je riječ o certificiranju sustava upravljanja, tada najčešće govorimo o normama ISO 9001 za upravljanje kvalitetom, ISO 14001 za upravljanje okolišem, te ISO 27001 za upravljanje informacijskom sigurnosti.

Kako bi se neka organizacija mogla certificirati, prvo mora u svoje poslovanje implementirati i primjenjivati zahtjeve norme po kojoj se certificira. Potom certifikacijsko tijelo revizijom provjerava provedbu obaveznih, traženih zahtjeva norme. Zatim se, ukoliko su svi zahtjevi ispunjeni, izdaje certifikat koji vrijedi tri godine. No, time posao ne završava jer se u tom razdoblju provode nadzorne revizije kojima se provjerava održava li, te unaprjeđuje li organizacija uvedeni sustav upravljanja.

Dobiveni certifikat organizaciji donosi dvojaku prednost, s jedne strane na tržištu on daje komparativnu prednost pred konkurencijom jer mnogi kupci kao preduvjet za suradnju traže certifikate. No, potrebnije je istaknuti kako tvrtka koja kvalitetno provodi sustav upravljanja unaprjeđuje svoju organizaciju, smanjuje troškove i poslovne rizike. Ukratko, poboljšava svoj poslovni rezultat te on pomaže prezentiranju dosljedne i visoke kvalitete IT usluga koje pruža svojim korisnicima.

Primjena sustava upravljanja kvalitetom IT usluga u poslovnim organizacijama više nije stvar prestiža, već pitanje opstanka na tržištu te rasta i razvoja tvrtke. Primjena takvih sustava posebice je važna u IT industriji, jer odašilje jasnu poruku poslovnim partnerima i kupcima.

Prije svega, svrha certificiranja Omni Aspecta je podizanje povjerenja kod kupaca i korisnika usluga kojima tvrtka isporučuje proizvod ili uslugu te dokaz da to čini u skladu sa zahtjevima norme i sukladno traženoj kvaliteti.  ISO 20000 je svjetski priznata norma za sustave upravljanja IT uslugama, a dizajnirana je na način da uvjetuje dosljednost u upravljanju IT uslugama i infrastrukturom, bilo unutarnjoj ili vanjskoj, u korist kako organizacije tako i klijenata, a za krajnji cilj ima učinkovito upravljanje IT uslugama. Ova međunarodna norma određuje zahtjeve za sustav upravljanja usluga, a obuhvaća planiranje, projektiranje, isporuku, uspostavu, primjenu, rad, praćenje, preispitivanje, održavanje i poboljšavanje sustava upravljanja IT uslugama kako bi se ispunili očekivani zahtjevi usluge.

Prema tome, svaka nadogradnja ili nova verzija nekog od naših softverskih rješenja koja koristite morala je proći cijeli ovaj ciklus od planiranja pa sve do njegovog kontinuiranog održavanja kako bi stigla do Vas.

Tagovi:
Kategorije:
Lokacija: Blogs Parent Separator Renatin blog

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
Dodaj komentar   Odustani 

Pretraži blog