Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : PodrškaBlog 19.03.2024    

Naš tim stručnjaka piše blog za Vas!

  • notaio team

Poštovani korisnici!

   Na ovoj stranici naći ćete članke koje će pisati ljudi koji su stvarali Notaio, Ovrhe+ i eNforce. Nadamo se da će Vam pomoći da još bolje iskoristite mogućnosti Vaših i naših programa. Nama je također svaka pomoć dobrodošla: svi vaši komentari bit će detaljno razmotreni i uzeti u obzir pri pisanju novih verzija programa.
    Dakle, čitajte blog i aktivno komentirajte članke - tim zajedničkim naporom postići ćemo da na obostrano zadovoljstvo programi budu savršeniji nego ikad. To će Vama dati veću fleksibilnost i brzinu rada, dok će nama pružiti zadovoljstvo da imamo bolji proizvod.




Kraj jedne ere: Ukida se podrška za Windows XP operativni sustav - 8. travnja 2014

sij 17

Napisano:
17.1.2014. 11:46  RssIcon

http://www.ebcak.com/wp-content/uploads/2008/05/windows_xp.jpgNakon dugih 12 godina operativni sustav Windows XP ide u zasluženu mirovinu, te se obustavlja objavljivanje ažuriranja i sigurnosnih zakrpa za ovu verziju sustava Windows. Od strane Microsofta ukida se telefonska podrška za rješavanje problema s Windowsima XP te se prestaje s izdavanjem dodataka koji poboljšavaju funkcionalnost tog OS-a. Tog datuma Microsoft će obustaviti i mogućnost preuzimanja paketa  Microsoft Security Essentials (besplatnog antivirusnog programa) u sustavu Windows XP, kao i podrške za Office 2003 programski paket.

  

„Što to sve znači za krajnjeg korisnika ?“

Prema obavijesti iz Microsoft-a:

Ako nastavite s korištenjem sustava Windows XP nakon obustave podrške, vaše računalo će i dalje funkcionirati, no bit će izloženije sigurnosnim prijetnjama i virusima. Osim toga, proizvođači softvera i hardvera će nastaviti s optimiziranjem za novije verzije sustava Windows, pa možete očekivati sve veći broj aplikacija i uređaja koji ne funkcioniraju sa sustavom Windows XP.

 

A za Vas to znači sljedeće; Microsoft sigurnosne probleme identificira svaki dan. Na podržanim verzijama operativnog sustava Windows, objavljuju se redovita ažuriranja kako bi riješili svi sigurnosni propusti. Nakon 8. travnja 2014 godine Windows XP „više nikada“ neće dobiti nova sigurnosna ažuriranja. Korisnici sustava Windows XP će ostati ranjivi zauvijek. To znači da jednom kada hakeri pronađu nove načine da napadnu Vaš „nezaštićen sustav i podatke“  Microsoft neće učiniti ništa da to spriječi.

Također je upitno da li će te moći koristiti novi software koji ste kupili, novi printer, da li će Vam raditi određene aplikacije itd… Primjera radi Office 2013 programski paket nije kompatibilan s Windows Xp operativnim sustavom i nije ga moguće instalirati za sustave starije od Windows 7.

                Sigurnosne značajke koje su ugrađene u operativni sustav Windows XP jednostavno više nisu dovoljne za obranu od suvremenih računalnih prijetnji. Windows 8 ima znatno superiornije sigurnosne mjere u odnosu na desetljeće stari Windows XP, te sigurnu podršku do 2023. godine. Stoga bi trebali početi razmišljati o prelasku na novi moderni OS koji će Vam pomoći da budete mnogo sigurniji i zaštićeniji u godinama koje dolaze.

Tagovi:
Kategorije:

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
Dodaj komentar   Odustani 

Pretraži blog